“"سنت پیاده روی اربعین"”
اگرچه زیارت قبر امام حسین علیه السلام در روز اربعین توسط جابر بن عبدالله انصاری مرسوم شد، اما بنیانگذار پیاده روی دسته جمعی در اربعین حسینی، مرحوم شیخ انصاری متوفی سال 1281 هـ.ق بود که چنین حرکتی را به عنوان رسم و نمادی برای شیعیان معرفی کرد.
این رسم بعد از مدتی به فراموشی سپرده شد، ولی مجدداً توسط محدث نوری احیا گردید و به عنوان رسم و سنتی نیکو در میان شیعیان رواج یافت. این عالم بزرگوار اولین بار در عید قربان به پیاده روی از نجف تا کربلا اقدام کرد که سه روز در راه بود و حدود سی نفر از دوستان و اطرافیانش وی را همراهی می کردند. از آن زمان، محدث نوری تصمیم گرفت هر سال این کار را تکرار کند. ایشان آخرین بار در سال 1319 هجری، با پای پیاده به حرم اباعبدالله حسین علیه السلام مشرف شد.
این اقدام، زمینه ساز پیاده روی بسیاری از عاشقان اهل بیت علیهم السلام گردید و در راستای انجام این مراسم معنوی، برخی از علما و مراجع تقلید نیز با پای پیاده به کربلا رفتند. از جمله این افراد میرزا جوادآقا ملکی تبریزی، یکی از مراجع عالیقدر جهان تشیع بود که چندین بار با پای پیاده از عتبه علوی رهسپار عتبه حسینی شد.
ایشان درباره مراقبه و بزرگداشت روز اربعین حسینی میگوید: بر مراقبه کننده لازم است که بیستم صفر (روز اربعین) را برای خود، روز حزن و ماتم قرار داده، بکوشد که امام شهید علیه السلام را در مزار حضرتش زیارت کند؛ هر چند تنها یک بار در تمام عمرش باشد….
[جمعه 1396-07-21] [ 07:12:00 ق.ظ ]